fbpx

Sommige meisjes vinden het een drama, andere girls zweren erbij: de pil. Slik jij de pil, maar vergeet jij hem af en toe een dagje? Dit is wat er gebeurt met je lichaam.

Het kan ineens ‘the time of the month’ worden

Door het slikken van de pil, blijf je natuurlijk erg gestructureerd ongesteld. Als je je gewoon netjes aan het schema houdt, word je immers ongesteld in je stopweek. Precies zoals je kan verwachten. Wanneer je de pil vergeet te slikken, wordt dit hele gestructureerde systeem in de war gegooid. Je menstruatie zou zomaar eens eerder of later kunnen komen.

Je kan zwanger raken

Ik denk dat het niet nodig is om te zeggen, maar just to make it clear. Als je de pil vergeet of niet regelmatig slikt, is de bescherming tegen zwangerschappen niet optimaal. Zeker als je in de eerste week de pil vergeet is er een verhoogde kans op zwangerschap. Slik je de pil daadwerkelijk als anticonceptiemiddel, zorg er dan voor dat je de pil serieus en elke dag slikt.

Je kunt een eisprong krijgen

De pil zorgt ervoor dat je volledige menstruatiecyclus zo wordt ingedeeld dat de kans op zwangerschap zo klein mogelijk is. Wanneer je het vergeet te slikken, raakt je lichaam in de war. Je eierstokken kunnen toch een eitje laten vrijkomen. De hormonen die de pil met zich meedraagt die ervoor zorgen dat dit proces tegengehouden worden zijn nu niet in je lichaam. Dit proces kan dan dus niet tegengegaan worden.

Wanneer je de pil slikt is het dus erg belangrijk om dit consequent te doen. Wanneer je de pil één keer vergeet ontstaan er al gaten in de bescherming. Dat is iets wat je natuurlijk wilt voorkomen. Vrij dan extra veilig met bijvoorbeeld een condoom (ook nog goed tegen SOA’s).

Lees ook

>Deze klachten kan je krijgen van de pil

>8 belangrijke dingen die je moet weten over seks

Bron: Huffingtonpost

Bron beeld: Reinaldo Kevin on Unsplash

Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.