fbpx

4 tips om positiever te worden

Ben jij een vrolijke Bambi, of ben jij toch meer de chagrijnige Grumpy van je vriendengroep? Zou je wel wat positiever in het leven willen staan? Lees dan snel verder voor de tips.

 1. Thank you
  Het voelt misschien cliché, maar wees dankbaar. Je hebt het écht zo slecht nog niet. Misschien vind je het niet leuk, maar wees bijvoorbeeld blij dat je naar school kan, wees blij dat je elke dag je bed uit kan komen. Wees blij met dingen die voor jou normaal zijn, dat geldt helaas niet voor iedereen.
 2. #Guilty
  Wanneer je jezelf erop betrapt dat je in een negatieve gedachte spiraal zit, probeer deze dan te doorbreken en het om te draaien naar iets positiefs. Wanneer je jezelf al kan betrappen wanneer je guilty bent, ben je al goed op weg.
 3. Positiviteit en negativiteit is besmettelijk
  Omring jezelf met positieve mensen. Het gedrag van anderen neem je makkelijk over en zo neem je dus ook makkelijk positieve en negatieve gedachtes en gevoelens over. Omring je met positieve en enthousiaste mensen en je wordt vanzelf één van deze positievelingen.
 4. Fake it till you make it
  Lukt het allemaal echt niet? Zet dan die prachtige nep tandpasta smile maar op. Fake it till you make it, girl. Wanneer je doet alsof, neem je eigenlijk jezelf in de maling. Maar hierdoor zal de volgende keer dat je in dezelfde situatie zit, wanneer je dus negatief aan het denken bent, misschien het positieve gevoel weer opspelen. Uiteindelijk wordt het iets automatisch en zo sta je dus stukje bij beetje steeds positiever in het leven.

Ga jij deze tips gebruiken?

Lees ook:

>5 tips voor meer zelfvertrouwen
> 5x zo houd je nog meer van jezelf

Bron beeld: Pexels.com
Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.