fbpx

Recept: açaibowl

 
Dit fotogenieke ontbijtje is helemaal hip op Instagram. Het is superlekker én gezond. Zo maak je het.

Traditioneel hoort dit powerontbijt met gepureerde açai. Bij natuurwinkels is açaipoeder verkrijgbaar en sommige supermarkten hebben açaipuree in het vriesvak. Maar omdat het in ons kikkerlandje niet easy te koop is, kan je het ook zonder maken. Dan wordt het een smoothie in a bowl!

De basis:
  • 2 bevroren bananen (leg ze min. 3 uur van te voren in de vriezer)
  • 200 ml (plantaardige)melk
  • 2 eetlepels açaipoeder (optioneel)
  1. Doe de bevroren bananen in een (sterke) mixer en voeg de beetje bij beetje de melk toe. Het mengsel moet de dikte hebben van frozen yogurt.
  2. Als het dik genoeg is voeg je açaipoeder toe, meng dit er doorheen met een lepel. Giet het bananenmengsel in een grote kom.
  3. Als je de basis hebt kan je losgaan met toppings! Een echte açaibowl is niet compleet zonder lekkere toevoegingen, zoals:
  • Granola
  • Honing
  • Noten
  • Kokosrasp
  • Zaden
  • Fruit zoals kiwi, aardbei of blauwe bessen
  • Gepofte boekweitkorrels
Beeld: Flickr Insatiablemunch
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.