Dit lekkere weer schreeuwt om ijs. Om het een beetje healthy te houden maak je dit easy bananenijs!
Wat heb je nodig?(Voor één portie)
- 2 rijpe bananen
Scheutje (plantaardige) melk
- Haal de schil van de bananen af en snijd de banaan in kleine plakjes. Stop de plakjes in een afsluitbaar bakje en leg het minstens 12 uur van te voren in de vriezer. Wanneer ze helemaal bevroren zijn, zijn ze ready!
- Pak daarna een krachtige blender of keukenmachine en stop de bananenslices erin. Blend het totdat het een romige structuur heeft. Gaat het blenden lastig? Voeg dan een klein scheutje melk toe. Te lang geblend en heb je een bananenmilkshake? No worries, stop het eventjes in de vriezer!
- Nu kan je het bananenijs meteen opeten. Máár toppings maken je ice cream helemaal af. Mix de bananen met aardbeien, mango of ander fruit. Of ga voor super sweet en voeg honing met dadels toe. Of wat dacht je van een namaak B&J Chunky Monkey met walnoten en chocolade? Let’s go crazy!
Smakelijk!