fbpx

Recept: Pizza ontbijt

 
Yep, je leest het goed! Pizza als ontbijt. En dan niet zo’n vette ongezonde, maar eentje waar je 5 stukken van kunt eten en er dan echt totáál geen schuldgevoel aan overhoudt.

Deze super healthy pizza is namelijk gemaakt van boekweitmeel en heeft een topping van fruit en superfoods.

Als je nu denkt huh, boekweit? Dan leggen we graag even wat meer uit over dit leuke ingrediënt. Een hoop mensen denken dat boekweit een graan is, maar dit is het dus niet! Het is eigenlijk een zaad dat verwant is aan de rabarber. Het bevat veel fijne voedingstoffen zoals: magnesium, kalium en fosfor, en het is licht verteerbaar. Supergezond dus!

Back to the recipe. Het duurt zo’n 40-50 minuten om dit knapperige ontbijtje te bereiden, maar dan heb je ook wat ;-)!

breakfast pizza ingredientenIngrediënten (voor 1 pizza c.a. 3 personen)
  • 2 kopjes boekweitmeel
  • 1 ei
  • Scheutje melk (ik kies het liefst voor een notenmelk, zoals amandelmelk)
  • 250 gr (bevroren) bosbessen & bramen
  • 1 banaan
  • 3 theelepels chiazaad
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels pindakaas/ notenpasta
  • Kokosnootrasp
  • Kokosnoot olie
De bodem

Zet de oven op 155 ºC. Kluts een ei met een garde of vork in een grote kom. Voeg direct een scheutje melk en de chiazaadjes toe. Pureer dan een halve banaan en mix deze met de rest van je beslag totdat het een mooi zacht geheel wordt. De andere helft gebruiken we later.

Voeg dan nu beetje bij beetje het eerste kopje bloem toe. Het eindresultaat dat je wilt hebben is niet een pannenkoek-achtige mix, maar juist een stevig deeg dat je straks kunt uitrollen. Als je het eerste kopje helemaal hebt toegevoegd en deze goed gekneed is, mag je langzaam het tweede kopje toevoegen. Rol er vervolgens met je handen een mooie egale ronde bal van om deze erna uit te rollen met een deegroller (1,5 á 2 cm dik).

TIP: Als ik mijn deeg uitrol stop ik het deeg tussen twee bladen bakpapier. Dan kan ik namelijk heel makkelijk over het bakpapier rollen, zonder dat het deeg vast blijft plakken aan mijn roller. Als het deeg plat genoeg is trek ik het bakpapier er gewoon weer af.”

Plaats de bodem op een, met kokosnootolie ingesmeerde, (pizza)bakplaat en zet je timer op 10 minuten. Na deze 10 minuten is de andere kant van de bodem aan de beurt. Wat ik altijd doe, is een omgedraaid bord op de pizzabodem leggen en dan draai ik hem heel makkelijk, zonder dat hij breekt, op het bord. Vervolgens schuif ik hem zachtjes van het bord weer op de plaat.

De topping

Pak een klein pannetje en stop een mespuntje kokosnootolie in de pan. Als de olie heet genoeg is mag je de frozen berries toevoegen. Laat dit even 10 min staan zodat het een beetje kan indikken. Hierna kun deze heerlijke topping evenredig over je pizzabodem verspreiden. Nu komt de fun part: the decoration!! Als het goed is heb je nog een halve banaan over. Snijd deze in plakjes en leg het bovenop de topping. Stop het geheel nog eventjes terug in de oven (4-8 min). Het enige wat je er nog overheen hoeft te strooien is wat (biologische) notenboter/ pindakaas en wat geraspte kokosnoot. En dan smullen maar…

TIP: je kunt altijd extra superfoods toevoegen. Wat jij lekker vindt!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

2 Comments
  1. Ik moet zeggen toen ik de titel pizza ontbijt las was ik even sceptisch, maar dit ziet er echt heerlijk uit en qua ingrediënten ook nog eens gezond. Ik zeg top recept! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.