fbpx

Recept: Rainbow Spring Rolls

 

Dit recept is zo easy en lekker dat je wilde dat je ‘m eerder had ontdekt!

Het kost je ongeveer een half uurtje om deze rolls te maken en ze zijn vullend, maar wél licht verteerbaar. Om ze nog lekkerder te maken verzon health editor Sophie er ook meteen een yummy peanut dip bij.

  • Je hebt nodig voor de rolls:
  • Rijstvellen (te koop bij AH of toko)
  • 1 kleine biet
  • 5 worteltjes
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • Handje verse spinazie blaadjes
  • handje cashewnootjes
  • takje munt & takje koriander
  • Je hebt nodig voor de dip:
  • ½ pot biologische pindakaas
  • 1 eetlepel tamari/soya saus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel gember poeder
  • beetje water om te verdunnen
…En zo maak je het!
  1. Eerst gaan we de peanut dip maken, want dat kan vast de koelkast in. Pak een schaaltje en mix hier alle ingrediënten. Het is handig om hiervoor een vork te gebruiken, dat gaat vaak makkelijker dan met een lepel. Zet je dip in de koelkast zodra het goed gemixt is.
  2. Kook de bietjes heel kort van te voren (een minuut of 5) zodat ze lekker zoetig zijn. Snijd vervolgens alle groentes flinterdun. Zorg ervoor dat je ze tenminste vijf centimeter korter dan je rijstvellen snijdt, want anders past het niet.
  3. Maak een theedoek nat en leg deze plat op je aanrecht. Kook vervolgens wat water, giet dit in een kom en plaats een rijstvel 30 seconden in de kom met water. Leg het vel hierna plat op de theedoek en vul hem in het midden met alle groentes, nootjes, een blaadje koriander en een blaadje munt.
  4. Vouw nu de bovenkant naar ongeveer de helft van je vulling en vouw dan eerst één zijkant dicht. Nu kun je ‘m heel gemakkelijk dichtrollen. De eerste zal vast best lastig gaan, maar oefening baart kunst!

recipe, radishtowear, rainbow spring rolls

TIP: Serveer dit lekkers uit op een mooi bord en doe de dip in kleine schaaltjes voor ernaast. Smullen maar!

Ga jij het proberen? Tag @GRLMAGNL in jouw foto op sociale media als je ze gemaakt hebt!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.