fbpx

Recept: zelf chips maken

 

Deze week maakten wij onze eigen chips! Benieuwd hoe? Je leest het recept hier.

Deze home made variant is ietsje gezonder, want we gebruiken wat minder zout en we skippen al die ingrediënten die we niet uit kunnen spreken (lees de achterkant van zo’n zak maar ‘ns).

Wat heb je nodig?
  • 6 kleine of 3 grote zoete aardappelen
  • Scheutje olijfolie
  • Zeezout
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden.
  2. Was de zoete aardappelen en snijd ze vervolgens in dunne schijfjes (de schil laten we eromheen zitten).
  3. Leg ze op een grote ovenschaal en geef ze de ruimte. Zet de timer vervolgens op 25 minuten, haal ze eruit en draai de schijfjes om. Vervolgens mogen ze weer 25 minuten terug de oven in.
  4. Zien ze er crispy genoeg uit? Dan mogen ze eruit, anders kun je ze altijd nog 10 minuten langer in de oven laten.
  5. Schep ze op een schaal, laat ze afkoelen en strooi wat zeezout over je chippies!

Enjoy. Ga jij het uitproberen? Vertel het ons!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.