fbpx

Deze scène zat bijna niet in 13 Reasons Why

Warning: dit artikel bevat spoilers over seizoen 2 van 13 Reasons Why. In de finale van het tweede seizoen staat Bryce terecht voor het verkrachten van Hannah en Jessica. Hierna volgt een powerful scène, die blijkbaar bijná geschrapt was. What?!

Tijdens de rechtszaak geeft Jessica een verklaring af. Het eerste deel van de statement is direct naar Bryce gericht. Wanneer ze zich naar de rechter keert, zien we Hannah, die haar eigen statement begint voor te lezen. Vervolgens delen ook Nina, Courtney, Hannah’s moeder, Sheri, Clay’s moeder, Mack en Jessica’s moeder hun verhalen over seksueel misbruik.

Dit speelt natuurlijk ook in op de movements #MeToo en #TimesUp, maar volgens showrunner Brian Yorkey was de scène bijna geschrapt. In een interview met Entertainment Weekly vertelt hij dat de verhaallijn van seizoen 2 al klaar was voordat de #MeToo movement van start ging. Toen het tijd werd om de laatste afleveringen af te ronden, twijfelde hij. “Dus toen we bij de producers’ cut van aflevering 213 kwamen, haalde ik dat stuk eruit want ik had het gevoel dat het zou lijken alsof we een parodie van de #MeToo movement maakte.” Maar de executive producers en executives, waarvan de meeste vrouwelijk zijn, vonden dat de scène moest blijven. “Ze hadden gelijk, en ik ben echt blij dat het erin zit, want het is zo een cool moment.”

Brian Yorkey hoop dat het stukje een inspiratie is voor de jongere kijkers van de show. “Of ze zoiets nou wel of niet hebben meegemaakt, het is een reminder dat zelfs de volwassen vrouwen in je leven waarschijnlijk een soortgelijke ervaring hebben gehad en dat ze het waarschijnlijk begrijpen als je met ze wil praten over wat je hebt meegemaakt. Je denkt misschien dat ze sterk zijn en zoiets nog nooit hebben meegemaakt, maar er is een grote kans van wel.” Ben jij in aanraking gekomen met seksueel misbruik? Centrum Seksueel Geweld is 24 uur per dag bereikbaar op 08000188.

> Yay! Er komt een film van dit boek op Netflix
> Handig: een trigger overzicht van 13 Reasons Why seizoen 2

Bron beeld: Netflix

Ashni
Ashni

Gewapend met haar rode lippenstift en winged eyeliner schrijft Ashni over beauty, boys en badass girlpower.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.