fbpx

Alles wat je moet weten over seizoen 2 van 13 Reasons Why

We weten nog zó pijnlijk weinig over het tweede seizoen van 13 Reasons Why – alleen dat het dit jaar uitkomt en dat we echt niet kunnen wachten. Dit is wat we tot nu toe wél weten.

#1. Er komt een time jump.

Dylan Minnette (Clay) vertelde Us Weekly dat seizoen 2 een paar maanden na de events van seizoen 1 plaatsvindt.

#2. We zullen nog veel van Hannah zien.

Katherine Langford (Hannah) wist dat ze zou spelen in seizoen 2, maar zelfs zij was in shock toen ze erachter kwam hoeveel ze te zien zou zijn. “Het zou raar zijn om Hannah’s verhaal in seizoen 1 te beëindigen, omdat we heel kleine delen van haar leven hebben gezien die ze zelf vertelde,” vertelde Dylan Minnette aan Seventeen.com. “Hannah had een heel leven en we kunnen meer over haar leren. Dat is belangrijk voor het hele verhaal.” We zijn heel benieuwd!

#3. Maar Hannah al de serie niet langer “vertellen”.

Brian Yorkey, de executive producer van de serie, vertelde Entertainment Weekly dat iedere aflevering een voiceover heeft, maar dat Hannah niet langer de voiceover is.

#4. Er zijn geen cassette tapes meer.

Brian Yorkey vertelde ook dat de tapes nog steeds in een rol spelen in de gedachten van de mensen, maar dat er een andere vorm van analoge technologie een belangrijke rol in seizoen 2 zal spelen. Oeh, wat zou dat kunnen zijn?

#5. We krijgen de kant van Hannah’s klasgenoten te horen.

Dylan vertelde Seventeen.com dat we meer interactie tussen Hannah en andere mensen gaan zien, die we hiervoor niet zagen. “Dat is interessant, want als er in seizoen 1 een flashback was, was dat of van Hannah of Clay en één van die twee zat er altijd in. Nu zullen er misschien flashbacks zijn waar ze niet in zijn en leer je meer over iets anders. Dat vind ik best cool.” Wij ook Dylan, wij ook.

Ook Brian liet weten dat we nu het verhaal van de andere kant zullen horen. “Er zijn andere mensen die hetzelfde verhaal misschien anders willen vertellen, of een ander perspectief op die events hebben.”

#6. De Hannah van het eerste seizoen is er niet meer.

Katherine Langford vertelde tijdens The Tonight Show aan Jimmy Fallon dat we een heel andere Hannah zullen zien dit seizoen. Spannendddd!

#7. Er zullen niet veel nieuwe Clay en Hannah scenes meer zijn.

Awh, how sad?! “We zouden meer flashbacks kunnen zien met Clay en Hannah, maar ik denk dat we vrijwel alles over Clay en Hannah’s relatie al hebben gezien in seizoen 1.” Vertelde Dylan aan Seventeen.com

#8. Jessica’s verhaal staat centraal.

Aan het einde van seizoen 1 is Jessica nog maar net begonnen met het verwerken van haar verkrachting, en Bryce leek er gewoon mee weg te komen. Brian Yorkey vertelde: “Ik wil zien hoe dat afloopt en ik wil Jessica’s verhaal de verdiende justice geven door haar te volgen wanneer ze terug gaat naar school en probeert te verwerken wat er met haar is gebeurd, omdat het iets is wat miljoenen jonge vrouwen meemaken. En ik wil ook zien dat iemand Bryce een klap in z’n gezicht verkoopt.” Uhm, that makes two of us Bryan!

#9. We zullen nieuwe gezichten zien.

Volgens Variety zullen we in het tweede seizoen kennis maken met nieuwe mensen. Dit is wat we tot nu toe weten:

Chloe (Anne Winters): Liberty High’s mooie “it girl” en nieuwe head cheerleader.

Cyrus (Bryce Cass): Een edgy, cynische herrieschopper.

Mackenzie (Chelsea Alden): Cyrus’ zus. Mackenzie is artistiek en niet op haar mondje gevallen.

Jackie (Kelli O’Hara): Een warme en gepassioneerde vrouw die opkomt voor slachtoffers van pesten.

Nina (Samantha Logan): Een gerespecteerde hardloopster met een geheim.

Sonya (Allison Miller): Een slimme en ambitieuze, jonge advocaat.

#10. Seizoen 2 zal minder duister zijn.

Brian Yorkey vertelde dat er licht aan het eind van de tunnel is, na al het duistere wat we hebben gezien in seizoen 1. “Ik denk dat we gaan ontdekken dat er hoop is, en dat er licht is. Dat is wat ik hoop in ieder geval, en ik denk dat dat ook klopt. Valse hoop is gevaarlijk, maar ik denk dat er altijd wel wat licht is, zelfs in heel duistere tijden.”

#11. Clay en Skye kunnen closer worden.

“Skye is nog steeds in the picture en er is een kans dat zij en Clay vrienden worden… Of meer,” vertelde Dylan aan Seventeen.com. “Daar kom je vrij snel achter wanneer het seizoen begint. Ik wil het niet spoilen, maar ze is er.” OMG!

#12. We krijgen antwoorden.

Na seizoen 1 zitten we allemaal met veel vragen: wat gebeurt er met Alex? Krijgt Bryce een gepaste straf? Volgens Brian Yorkey krijgen we sowieso antwoorden én zien we waar deze personages  allemaal doorheen moeten.

#13. Het nieuwe seizoen is net zo relevant als het eerste.

Volgens Miles Heizer (Alex) komen er net zoveel real issues in seizoen 2 voor als in seizoen 1. “Ik denk dat de taboe onderwerpen ongeveer net zoveel aan bod komen als in het eerste seizoen,” vertelde hij aan US Weekly. “We hebben het over echte issues waar mensen het niet zoveel over hebben, maar waar ze het wel steeds vaker over beginnen te hebben, vooral nu in onze cutuur. Ik denk dat dit seizoen erg relevant zal zijn. Ik ben erg excited om mensen te laten zien wat er allemaal gebeurt.” Dat klinkt zó veelbelovend and we can’t wait!

> Ging Selena Gomez bijna dood tijdens haar niertransplantatie?
> Vader wil 13 Reasons Why stoppen na zelfmoord dochter

Bron beeld: Netflix

Ashni
Ashni

Gewapend met haar rode lippenstift en winged eyeliner schrijft Ashni over beauty, boys en badass girlpower.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.