fbpx

Met alle dingen die je online leest en die je “via via” hoort van je girlsquad, krijg je allerlei informatie binnen over seks. En deze informatie hoeft niet altijd te kloppen. Dit zijn 6 fabeltjes die je in ieder geval niet moet geloven.

#1. Je kunt alleen een soa krijgen van seks

Je hoeft niet “all the way” te gaan voor een soa verspreid kan worden. Ook via orale seks kun je al besmet raken. Als je twijfels hebt, laat je dan op tijd testen bij je huisarts of de GGD.

#2. Condooms voelen vreselijk

Eyeroll. Dit gebruiken jongens veel te vaak als excuus om onder een condoom uit te komen, maar seks wordt pas écht vreselijk als jij continu bang bent dat je zwanger raakt. Enneh… je vriendje vindt veilige seks vast een betere optie dan helemaal geen seks, toch ;)?

#3. Soa’s zijn altijd zichtbaar

Nope. Je kunt echt niet altijd aan je partner zien of hij een soa heeft. Mensen met soa’s zoals chlamydia en genitale herpes hebben vaak totaal geen zichtbare symptomen. Als je vaak van partner wisselt, gebruik dan altijd een condoom – of zorg ervoor dat jullie beide getest zijn.

#4. Je kunt niet zwanger raken als je ongesteld bent

Dit is niet waar – je kunt áltijd zwanger raken als je onveilige seks hebt: iedere positie, ieder moment van de dag, op ieder punt in je cyclus. Zorg er dus voor dat je altijd maatregelen neemt om een zwangerschap te voorkomen.

#5. Eén keer “ja” betekent altijd “ja”

Dit is superbelangrijk! Als je instemt met orale seks, betekent dit niet meteen dat je ook verplicht bent om verder te gaan. Communiceer dan ook duidelijk wat je wil naar je partner, en voel je niet onder druk gezet om dingen te doen waar je eigenlijk nog niet klaar voor bent – of simpelweg gewoon niet wil. Dit betekent dus ook niet dat je verplicht bent om iedere keer seks te hebben.

#6. Seks zal je relatie redden

Een slechte relatie zal echt niet magisch beter worden nadat jullie seks hebben gehad. If anything kun je juist spijt krijgen dat je zo een intieme ervaring hebt gedeeld met iemand die het toch niet waard bleek te zijn. Voel vooral geen druk om seks te hebben met iemand omdat je bang bent dat het anders uitgaat. Iemand die echt om je geeft, zet je niet in zo een positie.

> Alles wat je moet weten over de eerste keer seks
> 10 tekenen dat hij je niet leuk vindt

Bron beeld: Unsplash

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.