fbpx

7 soa fabels die je niet moet geloven

Soa’s komen een stuk vaker voor dan je misschien zou denken. Extra belangrijk om alle feiten op een rijtje te hebben dus – zelfs wanneer je nog maagd bent, in een vaste relatie zit of supervoorzichtig bent. Dit zijn een paar fabels over soa’s die je echt niet moet geloven.

#1. Als mijn vriendje een soa heeft, zou ik dat weten.

Sure, wanneer hij zich regelmatig laat testen en de resultaten met je deelt, kan je met zekerheid zeggen dat je weet of hij wel of geen soa heeft. Maar soa’s komen veel vaker voor dan mensen die zich laten testen op soa’s. Veel mensen die een aandoening hebben opgelopen, hebben geen symptomen. So don’t be too sure gewoon omdat er niets te zien valt!

#2. Als ik een soa zou hebben, zou ik het wel merken.

Nope. Net als bij #1: niet alle soa’s vertonen duidelijke symptomen. Soa’s zoals genitale herpes of genitale wratten zullen je waarschijnlijk nog wel opvallen, maar dit geldt niet voor de meerderheid van soa’s. Laat je bij twijfel dus altijd testen.

#3. Condooms beschermen je tegen alles.

Condooms zijn obviously betere bescherming dan geen bescherming, maar dit betekent niet dat ze 100% effectief zijn. Alhoewel condooms de beste bescherming tegen soa’s bieden, kunnen soa’s als HPV en herpes via de huid worden overgebracht, zelfs mét een condoom.

#4. Je kunt geen soa krijgen als het je eerste keer is.

Je moet altijd beschermd zijn, ook tijdens je eerste keer. Zelfs na één keer seks kun je een soa oplopen.

#5. Als je geen seks hebt, kun je geen soa krijgen.

Iedere vorm van seksueel contact kan ervoor zorgen dat een soa wordt overgedragen. Wees er dus ten allen tijde zeker van dat jij en je vriendje niets hebben, zelfs wanneer jullie niet all the way gaan. Better safe than sorry, right?!

#6. Je krijgt alleen een soa als je seks hebt met veel verschillende personen.

Nope. Dit is niet alleen kinda judgy om te denken, het is ook echt niet waar. Like we said kun je al na één keer een soa oplopen – zelfs wanneer dit met je long term boyfriend is.

#7. Je kunt een soa krijgen via een toiletbril.

Believe us, girls: je schoolwc’s zijn the least of your worries.

> Seks 101: dit wil je weten
> 6 fabels over seks die je niet moet geloven

Bron beeld: Unsplash

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.