fbpx

7 tips voor het kiezen van een studie

Bijna klaar met de middelbare school? Geen idee wat je hierna wilt doen? Deze tips kunnen je helpen bij je studiekeuze.

1. Wat kun je elke dag doen?

Het is belangrijk om goed na te denken over je vervolgstudie. Bedenk wat je écht leuk vindt om toe doen. Wat zou je de rest van je leven kunnen doen? Kom je er niet uit? Doe dan een studiekeuze test. Deze zijn gratis te vinden op internet en kunnen je helpen met het vinden een studie die bij jou past.

2. Thuis of op kamers?

Bedenk daarnaast of je graag thuis wilt blijven wonen (bespaart kosten, maar denk aan reisafstand) of het niet erg vindt om op kamers te gaan in een andere stad (extra kosten, maar keuze uit meer scholen).

3. De studie

Als je weet wat je echt leuk vindt en hebt besloten of je thuis wilt blijven wonen of op kamers, kun je opzoek gaan naar een studie. Ga alle websites van hogescholen of universiteiten af om te kijken welke studies ze hebben en wat ze inhouden. Kies degene uit die het meeste aansluit op wat jij graag wilt doen en kijk of je voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding.

4. Open dagen

Heb je één of meerdere studies gevonden die je leuk lijken? Ga dan naar de open dag. Hier kun je meer informatie vinden over de studies en alvast een kijkje nemen in de school.

5. Meeloopdag

Bij de meeste scholen hebben ze ook meeloopdagen of kun je proefstuderen. Je loopt dan een dagje mee met een student van de school, zodat je alvast kunt kijken hoe de studie is. Leuk!

6. Inschrijven maar!

Heb je je keuze gemaakt? Schrijf je dan op tijd in. Voor de meeste studies is dit voor 1 mei.

7. Voorbereiding

Voor sommige scholen moet je een toelatingsopdracht doen om toegelaten te worden, bereid je hier goed op voor. Succes!

Weet jij al welke studie je wilt doen?

Lees ook:
> Feel good series om te kijken in de kerstvakantie
> Tips voor het omgaan met zenuwen voor een presentatie

Bron beeld: pexels.com

Demi Kraaikamp
Demi Kraaikamp

Modestudente Demi houdt je graag op de hoogte van alle ins en outs uit de modewereld.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.