fbpx

The Basics: BB, CC, DD

 

Naast het gewone alfabet hebben we er een nieuwe bij gekregen: het dubbele alfabet der gezichtscrèmes! Maar wat betekent het? Hierbij onze beauty breakdown ter verheldering.

BB crème, Blemish Balm / Beauty Balm / Beauty Brightening:

Nauwelijks tot lichte dekking om de huid ietsjes egaler te laten lijken. Origineel bedacht door Japanse en Zuid-Koreaanse dokters rond 1980 om patiënten na een operatie toch een beetje het gevoel te geven van make-up. En om hen er iets frisser uit te laten zien, zonder gebruik te maken van een foundation. Dit is de oorspronkelijke getinte dagcrème en perfect voor als je huid eigenlijk alleen een kleine opfrisser nodig heeft.

CC crème, Colour Correction / Conceal & Corrects:

Deze crème is gefocust op het corrigeren van de verschillende tinten in de huid zoals onder de ogen en eventuele roodheid op de wangen. De crème lijkt daardoor iets meer dekkend, maar voelt vaak lichter aan dan de BB! Superfijn om een onrustige huid te temmen en te verzorgen, omdat het vaak veel vitamines en SPF bevat en bovendien een matte finish geeft. Let wel op dat de crème niet bedoeld is om onzuiverheden te camoufleren, maar echt alleen om de kleurverschillen te verminderen! Vaak bevat deze crème ook vitamine C&E om de huid te voeden en te herstellen.

DD crème,Daily Defense / Dynamic Do-all / Disguise & Diminish/ Double Duty:

Volgens velen de perfecte blend van de BB & CC! Hij is het meest geschikt voor de rijpere huid, omdat deze crème zich voornamelijk focust op het verminderen van fijne lijntjes, bij regelmatig gebruik. Ook is dit de meest dekkende onder de dubbele letter crèmes en beschermt de gevoeligere delen van je huid. Eigenlijk een hele fijne, voedende en beschermende crème!

EE crème, Enlighten Even Effect (eigenlijk dus EEE crème)/ Extra Exfoliating:

Zoals de naam al verraadt is deze crème bedoeld om je huid op te lichten voor een mooi strobing effect! Deze crème is licht ex-foliërend om een nieuwe stralende huid te voorschijn te laten komen. Erg fijn als je last hebt van een droge, matte huid en je geen zin hebt om foundation met een beetje highlighter te mixen. Of als je een highlighter na je bb/cc/dd/ff/gg crème aan wilt brengen… Pas wel op als je huid meer ”textuur” heeft, want hoe meer je huid glanst, des te meer oneffenheden zichtbaar worden!

FF crème, Fatique Fighting/Flawless Finish/Facial Fuel:

Deze crème is nog in de maak, maar is voornamelijk bedoeld voor mannen! Why would girls have all the fun? Hij zal de vermoeidheid bestrijden met behulp van antioxidanten en net als de FF oogcrème, die er wel al is, de huid vernieuwen en hydrateren. We keep you posted…

GG crème, Genius Glow:

Bijna hetzelfde als de EE alleen heeft deze ook nog een zelfbruiner! Vaak zorgt de crème dat je niet gelijk een huid als een wortel krijgt- behalve als je een pale beauty à la sneeuwwitje bent. In tegenstelling tot de bovengenoemde letters heeft deze daardoor vaak een meer gele of oranje ondertint, waardoor hij sneller geschikt is voor de getinte/mediterrane huid!

Houd er rekening mee dat dit crèmes blijven en deze qua dekking dus net iets meer geven dan een getinte dagcrème , maar minder dan een foundation. Wel zijn ze heerlijk licht en daardoor ook nauwelijks zichtbaar! Perfect dus als je voor het eerst met make-up begint, als basis te gebruiken onder een poeder of in combi met een concealer!

Model: Alexia / Fotografe: Claudia Raymat
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.