fbpx

The basics: haartypes

 

First things first. Want geef toe, als je niet weet waaraan je begint.. hoe weet je dan hoe de uitkomst wordt? Hierbij een korte uitleg over welke conditie jouw haar heeft.

Droog & beschadigd, je haar is dof, breekbaar, pluizig en moeilijk in model te brengen.

Probleem: je haarschubben staan open waardoor de kern van je haar makkelijk beschadigt en je haar ruw en stug voelt. Vaak gebeurt dit als je haar lang is, omdat je haar in de punten dan al “ouder” zijn en meer hebben meegemaakt en de voeding niet tot het einde komt. Het mist hydratatie, voeding, glans en zachtheid.

Oplossing: naast alle moeilijke scheikundige termen van wat er op je shampoo/conditioner kan staan als Lipiden, Proteine en Glucose kan je beste kijken naar de woorden hydraterend en vochtinbrengend. Vermijd oliebehandelingen, want die zijn mooi voor de buitenkant, maar helpen niet echt aan de binnenkant. Maar mocht er tarwekiemolie, advocaat-olie of Ei-lecithine inzetten is dat alleen maar fijn! Zorg verder dat je een hittebeschermer gebruikt als je je haar steilt, een verzorgende beschermer als je naar het strand gaat en af en toe een haarmasker om je haar echt diep te voeden. Verder helpt het als je shampoo mild reinigend is, je je conditioner niet hoeft uit te wassen en als je lang haar hebt, het goed borstelt om de natuurlijke talg op je haar mooier te verdelen. Voor een instant oplossing zijn glanssprays en serums natuurlijk your best friend.

Futloos & dun, je haar heeft maar een richting en dat is recht naar beneden. Ook de glans is ver te zoeken.

Probleem: stofresten verzwaren het haar en er zitten gaten in de haarstructuur. Je ziet snel je hoofdhuid door je haar heen en een staartje of knotje is nou niet bepaald groots te noemen. Glans is ver te zoeken waardoor je haarkleur niet tot zijn recht komt. Oftewel een doffe ellende.

Oplossing: bier hier! Haha, just kidding. De hop in het bier verstevigt en versterkt fijn, dun en slap haar. Acacia-extract geeft je haar bijvoorbeeld weer kracht en volume, terwijl gewichtloze polymeren in combinatie met siliconen je haar weer kunnen laten glanzen door een dun laagje over je haren te leggen. Föhn je haar ondersteboven of zorg er in ieder geval voor dat je roots recht uit je hoofdhuid wordt geföhnd, zodat er lekker veel volume ontstaat. Eventueel mouse aanbrengen voor het föhnen is zeker geen overbodige luxe. Pas ook op met scheidingen en haarkleuren die in contrast staan van je hoofdhuid om dun haar minder op te laten vallen.

Vettig, ookal was je je haar iedere dag, het blijft lijken alsof je er een ons wax in hebt verwerkt.

Probleem: je hoofdhuid maakt teveel talg aan, waardoor je het liefste iedere dag je haar wast. Je haar ligt door de zwaarte van het overtollige vet meer tegen je hoofd aan dan dat het mooi volumineus valt en last but not least: je haren plakken eerder tegen elkaar aan dan mooi als een gordijntje waardoor je geen gel, lak of olie in je haar hoeft te gebruiken.

Oplossing: ga voor een shampoo met munt die je haar opfrist en de vettigheid bestrijdt. Probeer daarnaast zo min mogelijk met je handen door je haar te gaan, aangezien je dan de talg juist onnodig verspreidt. Probeer ook eens droogshampoo. Droogshampoo neemt namelijk het overtollige talg op, let wel goed op want sommige droogshampoo’s hebben “extra functies”, waardoor je haar juist te droog, stug of plakkerig wordt. Goed de bijsluiter dus lezen en flink veel experimenteren. Iedereen is namelijk anders en wat voor je beste vriendin werkt, hoeft voor jou niet te werken. Pas trouwens ook op met hete douches (irriteert de hoofdhuid en maakt uit bescherming tegen uitdroging, you guessed it, nog meer talg aan) en breng serums, maskers, vet en oliën liefst alleen aan in je punten.

Vergeet niet dat stress, genen, hormonen en het weer invloed op je haar heeft naast hoe je ermee omgaat. En mocht je na deze info nog steeds in gevecht zijn met je haar? Don’t worry je haar verandert eigenlijk voortdurend en hoe ouder je wordt hoe sneller dat ook gebeurt.

Model: Eveline, Fotografe: Claudia Raymat
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.