fbpx

The basics: haircare

 

Je weet wat voor type haar je hebt en doet je best, maar nog steeds zit het niet zoals jij wilt. Probeer deze tips & tricks dan eens!

  1. Voeding heeft zeker invloed op je haar, is het snel droog? Probeer dan meer vette vis te eten en let op dat je genoeg eiwitten, vitamine D&B, ijzer en zink binnenkrijgt. Let wel op dat voeding minimaal drie dagen nodig heeft om opgenomen te worden in je haar.
  2. Beweging is ook zeker een belangrijke factor! Probeer regelmatig te bewegen en merk dat niet alleen je huid, maar ook je haar opknapt. Geef het wel minstens een maand de kans, want net als met afvallen duurt het even voordat de eerste resultaten zichtbaar worden.
  3. Probeer je haren alleen te kammen als het droog is. In natte staat raakt het sneller beschadigd en dat willen we juist voorkomen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je typehaar, als je een mooie afro hebt of krullen zal je inmiddels wel weten dat het alleen doorkambaar is in natte staat (hello Hermelien ..)
  4. Wissel af met je borstels en zit er niet veel aan. Try and find your favourites!
  5. Probeer je haar ook niet te vaak te wassen. I know vooral met kort haar wordt het snel vettig.. Please bare with me! In het begin wordt het inderdaad snel vettig, maar geef het een kans. Water droogt namelijk je haar ook uit en met de tijd: its worth it.
  6. Een van de meest logische en lastigste tips om je aan te houden: vermijd warmte. Laat je haar opdrogen door de lucht, als de temparatuur dit toestaat, en vermijd tangen en föhns. Probeer je haar eerst zachtjes droog te deppen, zodat al het overtollige water uit je haar is voor je voeding aanbrengt, zoals serums en/of oliën.
  7. Faithfulness is een goede eigenschap, maar je haar verandert met de weersomstandigheden. Blijf daardoor niet jaren trouw aan dezelfde shampoos en conditioners maar wissel af.
  8. Last but not least: ga regelmatig naar de kapper. I know je wilt lang haar, maar trust me je wilt toch mooi vol, lang haar? Dus ga naar de kapper! Gespleten punten splijten immers alleen maar verder.

Hebben jullie nog speciale tips & tricks?

Model: Ellen, fotografe: Claudia Raymat
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.