fbpx

The basics: lipvormen

 

Vandaag alles wat je moet weten over je lippen en hoe je ze groter/kleiner of net iets mooier maakt met behulp van make-up.

de basis

Begin met de basics, zorg ervoor dat je lips mooi geëxfolieerd (zie gescrubd) zijn. Gebruik bijvoorbeeld een tandenborstel (niet te zacht/ niet te hard) en poets zachtjes je lips 1 a 2 minuten. Om het effect te verlengen kun je ook een beetje kaneel of cayenne poeder met olijfolie mixen en dat op je tandenborstel aanbrengen voor het ‘poetsen’ van je lips. Geen tandenborstel bij de hand? Of vind je het idee toch iets ehh… een beetje raar? Probeer dan een fijne lipscrub zoals van Kiko, The BodyShop of maak je eigen door een beetje suiker met je favo lipbalm te mixen.

Doordat je ze scrubt zijn je lips straks zacht en zonder velletjes, zodat je een mooie basis voor je lipstick hebt gemaakt. Ook zijn je lips al ietsjes meer ‘opgepompt’ door de druk en de poeders. Kaneel en Cayenne poeder zijn namelijk natuurlijke ingrediënten die je lippen iets laten opzwellen. Test altijd wel van tevoren of je allergisch bent!

Groter

De meest makkelijke en snelste manier? Pak je favo lipgloss! Hoe meer gloss, hoe meer licht het weerkaatst en hoe groter ze lijken.

Ben je niet zo van de gloss? (iets te plakkerig, iets teveel bijwerken? Ik vat je.) Draai je hoofd naar boven en beneden en als het goed is zie je dan een wit randje rondom je lippen, dat randje wil je invullen met een lipkleurig lippotloodje om je lips instantly een Kylie formaat te geven.

Als je dan ook de hoekjes van lippen iets donkerder maakt en het midden iets lichter en je ook nog een beetje gloss in het midden van lips aanbrengt, wel.. Kylie eat your heart out!

Kleinere lippen?

First things first, ook hier beginnen we met een fijne scrub, we willen kleinere maar niet lelijke lippen toch? Probeer alleen wel zachtjes je lippen te scrubben ,zonder teveel druk en zonder opzwellende ingrediënten.. Ga voor zachte, egale lippen!

Breng zachtjes een klein beetje foundation aan over je lippen met een spons om je lipkleur iets te dimmen en zo ze minder opvallend te maken. Let wel op dat je foundation niet mattererend is om uitgedroogde lippen te voorkomen.

Gebruik een concealer om alleen de randjes van je lippen te verzachten , hoe strakker je de omtrekt tekent hoe duidelijker het is waar je lippen eindigen, and that wasn’t what you wanted . Wil je toch de definitie maar niet gelijk de grote? Probeer dan eens je liplijn met een huidskleurig lippotlood te tekenen.

Probeer je lipsticks ook in een kleurenpalet te houden dat dichterbij je eigen huidskleur (max. een paar tinten donkerder of lichter) ligt voor een zachter effect. Hoe opvallender de kleur en hoe glanzender (hoe meer het in contrast is met je huid) hoe meer opvallend je lippen namelijk worden. Ga voor subtiel en elegant, matte textuur en probeer ze ook is simpelweg te deppen met je vinger voor een soft effect.

Heb je ongelijke lips? Don’t worry! Mix bovengenoemde tips&tricks om zo jouw perfecte pout te creëren!

Model: Viktor @JillModels / fotografe: Claudia Raymat
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.