fbpx

10 tips om op hakken te leren lopen

High heels zijn fantastisch! Je speelt met verhoudingen; ineens ben je een paar centimeter langer. Je speelt met getallen: je lijkt een stuk ouder. Maar een val is snel gemaakt. Gelukkig hoeft het niet zover te lopen met deze tips om op hoge hakken te lopen!

 1.  De overgang van platte schoenen naar hakken is heftig. Begin daarom met een kleine hak, om het vervolgens op te bouwen.
 2. Probeer rechtop te staan, al is het gewoon om te wennen aan de hoogte. Als je al misselijk wordt van die paar extra centimeters, dan doe je er goed aan om voorlopig thuis te oefenen.
 3. Neem kleine stappen. Lopen op hakken kun je niet vergelijken met het lopen op sneakers. Zorg ervoor dat je van je hiel naar je tenen loopt.
 4. Laat je schouders naar achteren vallen en ontspan je armen.
 5. Kijk niet te vaak naar de grond. Als je te veel focust op het ‘ik ga vallen’ gedeelte, dan is de kans ook groot dat je ook echt een keer tegen de vlakte gaat.
 6. Let op je benen: probeer niet te veel door je knieën te buigen, maar zorg er tegelijkertijd ook niet voor een stijve houding.
 7. Neem voor de zekerheid een paar back up schoenen mee. Zelfs voor ervaren hakken dragers onder ons is het soms fijn om te switchen. High heels zijn prachtig, maar af en toe ook killing voor je voeten.
 8. Die ene chick die zo wankel loopt? Geen goede heels! Koop hakken waar je voeten met zekerheid in passen. Niets is zo vervelend als een schoen met een vervelende pasvorm.
 9. Hakken doen pijn. Het enige wat je er tegen kunt doen is blarenpleisters kopen en door die pijn heen bijten. Of je draagt simpelweg (enkel)laarzen met blokhakken. Die zijn altijd on trend, en iets comfortabeler.
 10. Oefen heel veel. Of het nou op school is of op straat. Pak die heels en treed uit je comfortzone, zorg dat iedereen ziet dat jij op hakken loopt. Want zodra er iemand kijkt, ga je een stuk harder je best doen om er zo mooi en elegant mogelijk uit te zien.

Sexy High Heels GIF - Find & Share on GIPHY

Succes!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

2 Comments
 1. Ik zag laatst als tip staan om je middelste teen en de teen naast je kleine teen aan elkaar vast te tapen, zo zou je geen tot veel minder pijn krijgen aan je voeten. Ik heb het nog niet uitgetest, dus weet niet zeker of het werkt, maar het is zeker het proberen waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.