fbpx

5 tips voor meer zelfvertrouwen

Zeg eens eerlijk: hoe vaak ben jij er echt van overtuigd dat je een onvoldoende hebt voor dat lastige proefwerk of denk je dat je crush jou echt niet ziet zitten? Niet nodig! Lees snel deze tips voor meer zelfvertrouwen..

 1. Weet wat je kan en wat je hebt
  Je weet dat je die presentatie goed hebt geleerd en je weet ook dat je gewoon goed hebt geleerd voor dat proefwerk, toch? Waarom zou het dan nu niet goed gaan? Bedenk wat je allemaal hebt gedaan en gehaald en wees daar trots op. Desnoods schrijf je het op in een lijstje en lees je dat voor het spannende moment nog een keertje door. You can do this!
 2. Fouten maken mag
  Fouten maken is menselijk en niets om je voor te schamen. Eigenlijk is een ‘fout’ alleen maar feedback op iets. Feedback om uiteindelijk je einddoel te kunnen halen.
 3. De spiegel
  Het is niet voor niets een veel gebruikte techniek in films. Kijk jezelf aan in de spiegel en zeg hoe lief/leuk/knap je bent. Vind je dit een beetje raar? Je kan ook memo’s plakken op alle plekken in je kamer waar je vaak naar kijkt.
 4. Neem complimenten aan
  Het is zo makkelijk om een complimentje af te slaan, door te zeggen dat het shirt helemaal niet nieuw is of dat je ‘m in de sale hebt gekocht. Hartstikke leuk natuurlijk dat je zo bescheiden bent, maar een complimentje aannemen is niet erg. Zeg gewoon vriendelijk dankjewel, dat is écht niet gek!
 5. Fake it
  Als je maar lang genoeg net doet alsof je in je zelf gelooft gaat dit natuurlijk ook gebeuren. Stop wel even, overdrijf het niet! Je moet ook niet ineens een arrogante diva worden, toch? Maar  een klein beetje zelfvertrouwen kan je prima faken, tot je het echt voelt. Fake it till you make it ;)!

Enne.. heel hard girl power songs luisteren en meezingen helpt ook altijd ;)! Wat doe jij voor een confidence boost?

Lees ook:
4x stop met jezelf te vergelijken
5x zo houd je nog meer van jezelf

Bron beeld: Pexels.com
Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.