fbpx

Met deze tips word jij een ochtendmens

De wekker, misschien wel het meest gehate geluid in de ochtend. Nee, helaas is niet van nature iedereen een ochtendmens. Maar met deze tips kan je dat wel worden!

 1. Ga sporten
  Ja, ik moet eerlijk zijn, voor mij klinkt het ook als een nachtmerrie, in de ochtend sporten. Maar het zorgt er wel voor dat je hart goed ‘wakker’ wordt en je hebt je work-out voor die dag er meteen opzitten. Als dat geen lekker begin van de dag is! Je hoeft natuurlijk niet de deur uit, je kunt ook een goede work-out vanuit je slaapkamer doen.
 2. Zorg voor voldoende licht
  Zorg ervoor dat het niet mega donker is in je kamer. Wanneer je wakker wordt en het is al een beetje licht aan het worden, begrijpt je lichaam dat het ochtend is en dat je je bed uit moet. Het wordt dan makkelijker.
 3. Stop met snoozen
  Maar echt, stop er gewoon mee! Wanneer de wekker gaat, ga je gewoon meteen je bed uit. Het mooie is dat je dan uiteindelijk ook niet hoeft te haasten, waardoor je tijd hebt voor de volgende tip.
 4. Zorg voor een ontbijt om naar uit te kijken
  Wanneer je ’s avonds al een heerlijk ontbijtje klaarmaakt (Hallo, Instagram waardige acai bowl), heb je iets om ’s ochtends naar uit te kijken en wellicht ook iets waardoor je makkelijker je bed uitkomt.
 5. Ritueel
  Zet de wekker ver van je af, zodat je je bed wel uit moet komen om hem uit te zetten. Nu je toch je bedje uit bent, kan je net zo goed even doorlopen naar de badkamer om wat water in je gezicht te gooien en wat te drinken. Maak vervolgens je bed op. No way dat jij nu nog slaperig bent.
 6. Gewoon doen
  Je kan wel in je chagrijnigheid blijven hangen (guilty), maar je kan je er ook gewoon overheen zetten en je bed uitkomen. Kop op, dit wordt een goede dag!

Ben jij een ochtendmens?

>10 redenen om in de ochtend te sporten
>D.I.Y. mokken met quote

Bron beeld: Pexels.com
Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.