fbpx

5 tips om sneller in slaap te vallen

Lig jij ’s avonds ook uren naar het plafond te staren en word je de volgende ochtend brak wakker? Kortom, kan je ’s avonds niet in slaap vallen? Lees dan snel verder voor 5 tips om sneller in slaap te vallen!

 1. Weg met die wekker
  Als jij op je wekker ziet dat het al 02:33 uur is en je ook weet dat je wekker over vier uurtjes al weer afgaat, raak je niet erg ontspannen. Je gaat geforceerd proberen te slapen en dat werkt zeker niet. Zet je wekker dus uit het zicht, je hoort vanzelf wel wanneer hij afgaat.
 2. Dwaal af
  Laat je gedachtes lekker afdwalen en denk zeker niet per sé alleen maar aan dingen die vandaag gebeurd zijn, maar denk bijvoorbeeld is aan die leuke vakantieherinnering.
 3. Geen schaapjes maar water
  1004 schaapjes, 1005 schaapjes 1006 schaapjes…. Je kan schapen tellen tot je erbij neervalt, maar het werkt niet! Je kan beter denken aan een stromende rivier of kolkende waterval. (Doe dit dan weer niet wanneer naar het toilet moet ;)).
 4. Melk en bananen
  Wanneer je echt niet kan slapen, kan je eens proberen om een half uurtje voordat je gaat slapen en bekertje melk te drinken of een banaan te eten. Dit zorgt ervoor dat je melatonine positief beïnvloed wordt. TIP: Neem een bananen smoothie van melk. Mmmm.
 5. Stop met snoozen
  Hoe heerlijk het ook is om ’s ochtends nog heel eventjes door te snoozen, kan je er beter mee stoppen. Het is namelijk niet goed als je een ochtendmens wil worden, maar het is ook niet goed wanneer je sneller wil slapen. Hoe lekker het ook is, we moeten er dus echt afscheid van gaan nemen.

Val jij ’s avonds snel in slaap?

>Met deze tips wordt jij een ochtendmens
>Door deze 3 tricks slaap jij veel beter

Bron beeld: Unsplash.com
Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.