fbpx

Tips voor het omgaan met zenuwen voor een presentatie

Presenteren is bijna niemands favoriete ding. 5 minuten voordat je moet heb je misschien wel hartkloppingen, kriebels en trillenden handen. Met deze tips zal het presenteren een stuk makkelijker gaan!

Voorbereiding is alles
Als je zorgt dat je alles goed voorbereid hebt, is er geen reden om zenuwachtig te zijn. Vertrouw op jezelf en maak van tevoren een spiekbriefje voor als het toch nodig is.

Kom op tijd
Zorg dat je op tijd komt. Het is fijn als je alvast de ruimte kunt bekijken. Je wilt natuurlijk geen extra stress doordat je te laat komt.

Denk positief
Je weet van jezelf dat je alles goed hebt voorbereid, kent alles uit je hoofd en bent op tijd. Dat is net zo belangrijk dan het presenteren zelf. Denk positief, niks kan meer fout gaan!

Let op je ademhaling
Als je zenuwachtig bent, adem je meestal steeds sneller. Zorg ervoor dat je niet te snel ademt. Zo voorkom je tussen je zinnen door dat je buiten adem bent en kun je meer tijd tussendoor nemen.

Draag een outfit waar je je zelfverzekerd in voelt
Als je een outfit draagt die je leuk vindt, straal je automatische meer zelfverzekerdheid uit. Dit ziet het publiek ook, pluspunten!

Welke tip ga jij gebruiken?

Lees ook:
Back to school outfits
4x back to school lunchinspiratie

Bron beeld: Unsplash
Elle Helmig
Elle Helmig

Elle is een echte shopaholic. Ze houdt alle trends nauwlettend in de gaten en kent alle leukje plekjes van Nederland. Ze schrijft én maakt video's voor GRLMAG.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.