fbpx

Trend: food preppen

 

Dé trend uit Amerika. Met food preppen maak je je lunch van te voren, zo eet je altijd gezond én vergrijp je je niet aan lekkers, superhandig! Een paar ideetjes die je makkelijk kan maken:

Wraps met kipfilet

Wat heb je nodig:

 1. Twee volkoren wraps
 2. Zuivelspread
 3. Plakjes kipfilet
 4. Groenten zoals: komkommer, tomaat, radijs
 5. Sla

Besmeer de wraps met een laagje zuivelspread. Leg daarop de plakjes kipfilet. Snijd de groenten in dunne plakjes en leg de groenten met een paar blaadjes sla op de wrap. Rol de wraps op en bewaar ze in aluminium folie in de koelkast! Tip: een dag van te voren is dit het lekkerst, maak je het eerder? Bewaar de groenten dan los zodat je wrap niet nat wordt.

Salade
Wat heb je nodig:
 1. Quinoa, bulgur of couscous
 2. Notenmix
 3. Sla
 4. Groenten die je in huis hebt zoals: komkommer, tomaatjes, wortel of avocado.
 5. Optioneel voor de dressing: honing en balsamico

Kook de quinoa, bulgur of couscous zoals op de verpakking en vul hiermee een plastic bakje. Snijd de groenten in hapklare stukjes en voeg toe aan de salade samen met de sla. Breek de nootjes in kleinere stukjes en voeg toe. Maak daarna de dressing met 2 eetlepels balsamico en een theelepel honing, voeg eventueel meer toe naar smaak. Giet de dressing over de salade en enjoy!

Yoghurt
Wat heb je nodig:
 1. Griekse yoghurt
 2. Diepvries fruit
 3. Granola
 4. Zaden naar keuze zoals lijnzaad, chiazaad of pompoenpitjes.

Gebruik hiervoor een pot met deksel of een bakje die je gemakkelijk kan afsluiten. Pak al je ingrediënten en maak verschillende laagjes. Begin met een laagje yoghurt, dan een laagje granola met zaadjes en top af met wat fruit. Herhaal deze laagjes tot de rand. Tip: neem een lepel mee!

Beeld: Shebakeshere
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.