fbpx

Say what?! Uitslapen in het weekend is blijkbaar gezond

Dol op snoozen? Wie niet? We hebben goed nieuws voor je! Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat uitslapen in het weekend gezond is. Can it get any better?

Volgens Zweedse en Amerikaans onderzoekers hebben mensen onder de 65, die in het weekend minder dan vijf uur slapen, een grotere kans op een vroege dood. Lekker lang blijven liggen dus.

Onderzoek

Het slaappatroon van 40,000 mensen werd gedurende een periode van 13 jaar onderzocht. Mensen die doordeweeks vijf uur slapen en in het weekend uitslapen hebben een even grote kans op een vroege dood als mensen die elke avond ongeveer zeven uur slapen. Korter dan vijf uur slaap per nacht kan zorgen voor een grotere kans op overlijden voor je 65ste.

Hoe lang moet een tiener slapen?

Maar volgens het onderzoek hebben mensen die elke nacht meer dan acht uur slapen ook een grotere kans op een vroege dood. Te lang slapen dus  is ook geen goed idee. Dus wat moet je nou eigenlijk doen? Luister naar je lichaam. Slaap wanneer je moe bent, maar niet te lang. Volgens de National Sleep Foundation moet een tiener tussen de acht en tien uur slapen per nacht.

Bron beeld: Unsplash 

Samantha Lakker
Samantha Lakker

Samantha is een Journalistiekstudent met een lichtelijke (mega) shopverslaving. Ze kan uren naar make-up tutorials kijken en zit iets te vaak op Netflix. Ze is het gelukkigst als ze ooit nog een keertje een kopje koffie met Khloe Kardashian mag drinken.Goals!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.