fbpx

Update: 21 Days Challenge

 

Weet je het nog? GRLMAG’s Sophie doet een 21 dagen Hot Yoga Challenge. Ze vertelt je nu hoe deel één van deze uitdaging haar verging.

Dag 1 t/m 5

De eerste twee dagen ging ik met volle moed aan de yoga. Elke ochtend ging mijn wekkertje om 6:00 exact en om 6:40 sleepte ik mijzelf naar de yogaschool. Ging prima, vond ik. Reden dat ik steeds voor de vroege lessen koos kwam vooral omdat ik of moest werken, naar school moest of teveel had gepland. En het is natuurlijk best wel een lekkere start van de dag. Dag drie was mijn zwaarste dag; ik had gewoon he-le-maal geen zin! Natuurlijk ging ik wel, met tegenzin, en viel het uiteindelijk nog best mee ook. De dagen erna had ik weer nieuwe energie en op dag vijf had ik zelfs mijn beste practice -ever!

Bij zo’n hot yoga les doe je een serie van een aantal houdingen (kijk maar naar de afbeelding hieronder). Het is wel wat anders dan gewone yoga, omdat je de poses in een ruimte van veertig graden aanneemt. Bij deze serie zitten een aantal hele leuke houdingen, maar ook houdingen die ik écht helemaal niet kan. Heel grappig is te merken dat iedereen dat heeft. Iemand kan bijvoorbeeld héél makkelijk bij haar tenen, terwijl een andere houding haar weer helemaal niet zo soepel afgaat. Dit komt omdat ieder lichaam anders is gebouwd. Ik heb dan ook heel snel geleerd dat hoe ‘diep’ ik in een houding kom niet belangrijk is. Het gaat bij yoga juist eerder om je ademhaling en focus.

hot yoga, radishtowear

Dit zijn de houdingen die ik tijdens een yoga les doe.

Dag 5 t/m 10

Tussen dag vijf en dag tien zaten hele goede dagen, maar helaas ook minder goede dagen. Ik werd verkouden. Dan is het natuurlijk heel fijn als je steeds met je hoofd naar voren -en naar achteren moet buigen. Eh. Not. Wat ik wel steeds erg stoer vind is als ik weer een kruis achter mijn naam mag zetten op het afstreep-bord dat de yogaschool heeft opgehangen.

hot yoga, radishtowear

Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe de komende dagen mij gaan bevallen..

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.