fbpx

Update: Nike Ladies Run

 

Weetje nog toen we je vertelden dat onze Health editor Sophie zich had ingeschreven voor de Nike Womens 10 km race? Nou, zo verging het Sophie.

“Met lood in mijn schoenen fietste ik naar het Olympisch stadion. Ik zou ‘m nu echt gaan lopen, die heavy 10km. Niet dat ik bang was dat ik het niet kon ofzo, meer dat ik het gewoon een ding vond: zo’n wedstrijdje lopen. Eenmaal aangekomen plakte ik mijn startnummer vast aan mijn veters en deed ik wat oefeningen die voor een warming up moesten doorgaan.

Vervolgens telde host Manuel Broekman af, maakte mijn hart een sprongetje en hoppa, daar gingen we. Voetje voor voetje. Half struikelend over andermans voeten (er waren zo’n 7500 deelnemers). Na het passeren van de 3km kwam mijn fitgirl zelfvertrouwen naar boven, versnelde ik mijn pas en ging ik mensen inhalen. Dit ging lekker. Het werd bijna een soort spelletje voor me. In elke bocht was er steeds een beetje ruimte, wat me de kans gaf om langs een groepje te lopen. Mijn mooiste moment was toch wel het moment dat we onder het Rijksmuseum door renden. Zo prachtig en gaaf! Mijn tweede mooiste moment (ja ik heb er 2), was toen een van de Nike-boys in geel shirt mij vlak voor de finish spotte en samen met mij begon te racen. Zo cool. En sexy, dat ook. Het was bijna alsof ‘ie zag dat ik zo knetterhard mijn best deed en zei: ‘Hé meisje, jij daar. Je gaat zo hard. Je verslaat iedereen, maar mij ook? Try me.’ Je snapt me, magisch moment dus. Ik won overigens niet.

Oh voor ik het vergeet te delen, mijn tijd was 56.37. En daar ben ik heus best tevreden mee. Ik heb wel een doel gesteld voor de volgende keer. Dan wil ik toch wel rond die 50/52 minuten zitten. Waar een wil is, is een weg. Doe jij met me mee?”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.