fbpx

4 redenen om nog meer van chocolade te houden

 

Ben jij single? Dan snappen wel het helemaal als je op zo’n romantische dag als vandaag aan de chocolade gaat! En dat is dus echt niet zo erg..

  1. Volgens wetenschappers van Harvard bevordert het eten van chocolade je doorbloeding. Chocolade bevat namelijk het stofje flavonoïde dat je bloedvaten meer laat verwijden. Let er wel op dat je chocolade superpuur moet zijn, maar jij bent een beauty met brains dus dat wist je waarschijnlijk al.
  2. Het mooiste wat een girl kan dragen is een glimlach. Dat in ons achterhoofd houdend is chocolade dus supergoed! Als je chocolade eet maakt je lichaam endorfine aan wat het zelfde stofje is bij sporten wat je zo gelukkig laat voelen. Ook bevordert het de aanmaak van hetzelfde stofje wat je aanmaakt als je verliefd bent, fenylethylamine. Who needs a boyfriend?
  3. Heb je toch nog moeite met je beautyslaapje? Eet een stukje pure rauwe chocolade… Waarom? Die chocolade bevat het stofje tryptofaan wat je lichaam triggert om serotine te produceren wat op zijn beurt helpt bij het aanmaken van melatonine. Melatonine is het hormoon dat je slaperig maakt! Okey ga niet gelijk hele repen wegkauwen (denk aan al het suiker!), maar je snapt wat we bedoelen ;).
  4. Heb jij met dit winterse weer ook last van een droge, grauwe en gevoelige huid? Probeer dan eens zachte moisturizers met cacaoboter, dat is een natuurlijk vet, gemaakt uit de cacaoboon. In cacaoboter zitten namelijk onwijs veel helende antioxidanten en vitamine E die je huid weer mooi zacht en soepel maken. Misschien minder fijn als je last hebt van een vettige huid, waarbij snel je poriën verstoppen… Wat wel fijn is, is een beetje cacaoboter mixen door je scheerschuim. Dit helpt voor veel minder irritatie en gladdere benen!

Eet in plaats van in 1x een grote bulk waar je misselijk van word, juist telkens verschillende vormen van chocolade in kleine porties om te goede werking ervan te bevorderen (wel puur he).

Model: Stephanie, styliste: Laura, fotografe: Angela Huizer, met dank aan het Apollohotel Almere City Center
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.