fbpx

6x zo voorkom je irritatie na het scheren

Ja hoor, het is weer zo ver. We kunnen ons lekkere wintervachtje met het warme weer niet meer laten staan. Bij de zomer hoort gladde benen. En gladde benen betekent jammer genoeg voor de meeste van ons scheren. Met deze tips heb je niet meer zo’n last hebt van irritatie na het scheren. Want daar zit niemand op te wachten!

Stap 1. Scrubben
Het is slim om voor het scheren altijd even te scrubben. Dit kan met een washandje of een bodyscrub. Op deze manier reinig je de huid goed en verwijder je alle dode huidcellen voor het scheren. 

Stap 2. Spoel je huid af met koud water
Doe voordat je gaat scheren nog even snel de koude kraan aan. Ja, je leest het goed! Door het koude water sluiten je poriën namelijk en dit voorkomt irritatie. Leuk is anders, maar het helpt wel.

Stap 3. Gebruik scheerschuim
Dit wist jij waarschijnlijk al, maar het is toch goed om even te zeggen. Probeer nooit te scheren op droge benen. Dit maakt de kans op irritatie en wondjes namelijk veel groter. Gebruik altijd scheerschuim wanneer je je benen of een ander lichaamsdeel scheert. Heb je geen scheerschuim? No worries! Haarconditioner kan namelijk ook gebruikt worden als scheerschuim.

Stap 4. Verwissel je scheermesje
Zorg ervoor dat je met een scherp scheermesje scheert. Als je met een bot mesje scheert moet je onnodig veel over je huid heen.

Stap 5. Probeer een scheerapparaat
Niet zo een held in scheren? Je bent echt niet de enige. Misschien is een scheerapparaat een goede optie voor jou. Met een scheerapparaat hoef je minder dicht op de huid te komen en is de kans op irritatie of een wondje kleiner. Plus het gaat veel sneller.

Stap 6. Hydrateer je huid
Smeer je benen goed in na het scheren. Kies voor een hydraterende en voedende crème om je huid extra te verwennen na een scheerbeurt.

Na deze tips is het tijd om je benen lekker te showen. Enjoy your summer!

> De beste make-uptips van drag queens 

> Dit weten we tot nu toe over de make-uplijn van Lady Gaga

Bron beeld: Unsplash

Samantha Lakker
Samantha Lakker

Samantha is een Journalistiekstudent met een lichtelijke (mega) shopverslaving. Ze kan uren naar make-up tutorials kijken en zit iets te vaak op Netflix. Ze is het gelukkigst als ze ooit nog een keertje een kopje koffie met Khloe Kardashian mag drinken.Goals!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.