fbpx

Waarom je geen 30 day challenge moet doen

 
Nu het bijna bikini season is vliegen de 30 day challenges je om de oren. Maar begin hier niet aan, want deze oefeningen geven je écht geen bikini body.

Het idee van een 30 day challenge is leuk. Je gaat 30 dagen intensief aan de slag om jezelf nog mooier te maken. Dus je doet elke dag een paar squats of tilt elke dag een aantal kilo. Maar na die 30 dagen heb je nog niet het lichaam waarvan je hebt gedroomd. Hoe kan dit?!

Tom Barten, founder van Personal Body Plan, zegt: “De 30 day challenges slaan echt helemaal nergens op. Het grote probleem met dit soort challenges is dat er geen gedachtegang achter zit. Je doet maar wat. Er vindt geen progressieve overload plaats en er wordt niet uitgegaan van de meest belangrijke trainingsprikkel genaamd rust.”

Het probleem met deze challenges is dat ze vaak niet door een personal trainer heeft gemaakt. Hierdoor is het trainingsschema niet effectief voor iedereen die het gebruikt. Jij krijgt niet hetzelfde resultaat als een vriendin die dezelfde challenge uitvoert. Bovendien is het erg belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert. Maar als niemand checkt of jij goed squat of tilt, dan kan je een blessure krijgen.

En last but not least: de oefeningen van een challenge slaan vaak nergens op. Als je wilt afvallen dan moet je allerlei oefeningen doen. Een challenge richt zich vaak op één oefening en dat heeft niet veel effect. Niemand krijgt namelijk een big booty van 50 squats op een dag.

Dus de volgende keer dat je een 30 day challenge voorbij ziet komen op Instagram, lekker voorbij scrollen!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.