fbpx

Wat je moet weten over micellair water

 

Het skincare product waar iedereen het over heeft! Backstage niet te missen en favoriet onder modellen, maar wat is het nou eigenlijk?

Oorspronkelijk uitgevonden in Le Belle France, Parijs. Het water in deze fashion capital is namelijk wat we scheikundig noemen erg “hard”. Dit betekent dat er veel kalk (calcium en magnesium, die witte deeltjes die je soms in het water ziet zweven) in zit waardoor het niet echt gezond is om te drinken.  Dus je raadt het al, voor het reinigen van je gezicht nog veel minder prettig. Funfact, micellair water wordt er nu al zolang gebruikt dat het voor de meeste meiden daar zeer vreemd is dat wij ons gezicht met kraanwater wassen!

  • Wat is micellair water nou precies?
  • Het is eigenlijk exact wat het zegt, het is een reiniger op waterbasis met micellen erin. Voor de niet scheikundigen onder ons, micellen zijn een soort van zeepbubbels die vuil omsluiten en soms zelfs laten oplossen. Tevens werkt het product als een magneet naar vuil toe en is daardoor een snel en effectief hulpmiddel. Ook hoef je hierdoor niet hard te wrijven met bijvoorbeeld een watje! Micellair water is vaak parabenen, parfum en alcohol vrij, waardoor het vaak geschikt is voor de gevoelige huid. Wel blijft het een zachte reiniging, waardoor het al snel minder geschikt is voor als je een vettige huid hebt of bijvoorbeeld veel make-up draagt.
  • pacman

Micellen zitten eigenlijk in bijna ieder reinigingsproduct dat er is, alleen nu is er extra focus op dat ene ingrediënt. Daarnaast wordt het ook nog altijd verkocht in mooie, simpele, heldere flesjes. Bovendien variëren de prijzen van cheap naar expensive, zodat er voor ieder budget wel een verkrijgbaar is!

  • Iets voor jou?
  • Mocht je toch nog twijfelen, bedenk dan dat cleansers die wel afgespoeld moeten worden vaak een uitdrogende werking op de huid hebben. Bij een vochtarme huid is dit vaak niet even prettig. Ook is dit product natuurlijk zeer geschikt om je (schone) huid even snel op te frissen, na bijvoorbeeld een gymles of een hete dag.
Verschillende versies
  • Bijna ieder merk heeft nu al zijn eigen versie micellair water op de markt gebracht. Met Bioderma en Garnier als meest bekende in Nederland. Vergeet ook zeker niet andere merken te proberen als de L’oréal Paris Skin Perfector 3-In-1, Embryolisse Lotion Micellaire of de Vichy Normaderm Micellar solution 3-In-1.
  • Helaas pakt het product niet altijd alle vettige restjes op van bijvoorbeeld lotion. Daarom raad ik zelf wel aan om ervoor of erna een facewash, zeep, tonic of scrub te gebruiken en te eindigen met je favo moisturizer. Op deze manier weet je zeker dat je je huid compleet schoon, fris en verzorgt hebt!
Illustraties: Joris van Beusekom
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.