fbpx

Zo fix je droog & pluizig haar

 
Na de feestdagen (hallo haartangen) en de winter (hallo droge, gespleten haarpunten) heeft je haar heel wat te verduren gehad. GRLMAG’s Charlotte schakelde een pro in om jou uit te leggen hoe je dat droge haar fixt.

Mandy Popijus werkt voor kapselon Studio Stroop in Hilversum en Amsterdam en legt uit hoe je die droge plukken weer helemaal levendig maakt.

  1. Omdat Charlotte’s haar onwijs droog, stug en semi kroeshaar is, kamt ze het eerst voorzichtig uit met een zachte borstel van de puntjes naar de roots. Op die manier zorg je ervoor dat je de klit van bovenaf niet door het midden probeert te trekken en het probleem alleen maar groter wordt.
  2. Vervolgens: Het haar moet echt schoon worden en vrij worden gemaakt van haarproducten. Mandy wast ze eruit met Plumping Wash die voedt de hoofdhuid en haren intens en laat het weer leven. Groot voordeel: deze shampoo is sulfaatvrij, legt Wendy uit, waardoor het veel milder reinigd en het haar dikker maakt en haaruitval tegengaat.
  3. Na twee keer wassen met de shampoo – handige tip: altijd beter twee keer beetje dan een keer veel – voedt je het haar nog met de conditioner uit dezelfde lijn, zodat het weer mooi gaat glanzen.
  4. Vervolgens gebruik je in de punten tot ongeveer halverwege een goede treatment olie wat het haar zachtjes exfolieerd zodat het beter de voeding kan ontvangen en weer mooi glad en glanzend wordt.
  5. Na het geföhnd te hebben met een ronde borstel zodat het mooi wordt, gebruik je nog wat shine spray die het haar nogmaals voedt en voor extra glans zorgt (hello healthy hair!).

Volg dit stappenplan thuis op en jouw droge, pluizige haar is weer ready to shine!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.