fbpx

Zo maak je gedichten

Vind jij het superleuk om je eigen gedichten te maken?  En wil je hier graag meer over leren? Yasmine Berkani (17) heeft net haar eigen gedichtenbundel Empty hearts & sleepless nights uitgebracht en geeft jou tips!
 1. Goal
  Voordat je begint met een schrijven moet je jezelf een paar dingen afvragen zoals: Waar wil je heen met je gedicht, over wat gaat het, wat wil je dat je gedicht vertelt en moet dit gedicht rijmen, waarom wel of waarom niet. Als je dit soort vragen aan jezelf stelt gaat het schrijfproces al een stuk gemakkelijker.
 2. Schrijf voor jezelf
  Schrijf voor jezelf, wees blij met wat je schrijft. Poëzie schrijven kan heel persoonlijk zijn, voor jou en voor andere mensen. Soms schrijf je over eigen ervaringen of iets wat niet eens uit eigen ervaring hoeft te zijn maar je vindt altijd iemand die zich erin kan verplaatsen. Schrijven doe je voor jezelf.
 3. Schrijf
  Het is makkelijk om te zeggen, maar: schrijf maar gewoon! Dat is waar het allemaal op neer komt. Schrijf het eerste wat in je op komt en wees niet bang om fouten te maken. Geef je jezelf een doel van hoeveel gedichten je per dag of per week je moet schrijven of hoeveel woorden je minimaal moet hebben. Het is handig om een deadline voor jezelf te zetten om je extra te motiveren om je gedichten doel te behalen.
 4. Inspiratie
  Als je geen inspiratie of ideeën hebt voor een gedicht probeer een thema te kiezen of een willekeurige zin uit een boek om een gedicht over te schrijven. Lees poëzie, je kan veel leren van schrijvers ook al heb je

  GRLMAG Redactie
  GRLMAG Redactie

  De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Comments are closed

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.