fbpx

The basics: zo reinig je je huid

 

Een schone huid vormt de perfecte basis voor je make-up. Maar hoe maak je je huid nou eigenlijk het best schoon?

Reinigen
  • Heb je een droge huid? Gebruik dan milde cleansers die schoonmaken, hydrateren en voeden. Ga op zoek naar producten die glycerine bevatten, dit stofje hydrateert je huid. Vermijd sodium laurel sulfate! Dit stofje kan je huid juist enorm irriteren. Probeer de gekozen zeep, foam of olie ook alleen daar aan te brengen wat gereinigd moet worden zodat je je huid niet overmatig belast.
  • Heb je juist een heel vette huid? Gebruik sterkere cleansers die goed de poriën schoonmaken. Probeer ook wekelijks een scrub uit voor een heerlijke deepcleanse! Wat ook vaak heel fijn werkt voor jouw huidtype is een reinigingsproduct met een exfoliant als salicylzuur. Salicylzuur heeft een diep reinigende werking. Je kunt ook iets als de Clarisonic gebruiken.
  • Heb je een gecombineerde huid? Probeer verschillende cleansers op verschillende delen, scrub bijvoorbeeld de vettere delen als je neus, maar gebruik juist een zachte foam voor de drogere delen als je wangen. Eigenlijk is het vooral heel goed kijken (en voelen!) op welke plek je gezicht welk product nodig heeft.
AfspoelenRichardTerborg_GrlMgCleansing6
  • Na het reinigen kun je het beste afspoelen met lauw tot warm water. Te koud water reinigt niet effectief en te warm water verwijdert mogelijk teveel huideigen olie. Hierdoor kan je huid heel geïrriteerd aanvoelen en er rood uitzien.
  • Vergeet niet om je huid altijd zachtjes droog te deppen, zo beschadig je de huid niet en raakt hij minder snel geïrriteerd. Niet schrobben met die handdoek, dus.
  • Zorg zo vaak mogelijk voor een schone, frisse handdoek zodat je de huid niet weer onnodig vies maakt. Handdoeken zijn er in alle vormen, maten en prijsklassen, probeer en kijk wat jij het fijnste vindt.
Laatste restjes verwijderen
  • RichardTerborg_GrlMgCleansing3Say hello to your new best friend: tonic ! Velen zien dit als een “extra” product dat niet veel doet, maar dat is onterecht! Tonic zorgt er namelijk voor dat ook de laatste restjes make-up van je gezicht worden afgehaald. Verder geeft het een heerlijk fris gevoel en verwijdert het ook de laatste beetjes van je gezichtsreiniger. Hello new skin! Pas wel op met gevoelige plekjes. Er zitten vaak wat agressievere ingrediënten in als alcohol. Hiermee moet je ook op je gezicht heel voorzichtig zijn! Gebruik het met mate. Een voordeel van alcohol is wel dat het wat uitdrogend werkt, wat beginnende onzuiverheden tegenhoudt.
Voeden

Heb je een droge huid? Moisturizers hydrateren door het water wat in de huid zit vast te houden. Probeer daarom altijd binnen ongeveer 3 minuten na het droogdeppen van je gezicht de crème aan te brengen. Daarna verdampt er namelijk steeds met water uit je gezicht waardoor hij minder effectief werkt.

Heb je een vette huid? Zoek naar een crème op bijvoorbeeld gelbasis die snel intrekt en helpt de talgproductie (wat je zo laat glimmen) onder controle te houden. Kijk bijvoorbeeld naar moisturizers op waterbasis en gebruik ze alleen daar waar je huid het nodig heeft.

Heb je een gecombineerde huid? Probeer bijvoorbeeld is alleen een toner op de vettige delen en een intensiever voedende crème op de droge delen. Kennis is macht, dus hou je huid goed in de gaten.

Fotograaf: Richard Terborg, Styliste: Anne-Roos Noorlander, Model: Lily
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.