fbpx

Column: Zonder Fleur de regen in

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: zonder Fleur de regen in.

ELKE NIEUWE STAP DIE JE ZET IS ENG

“Het regent hard en ik wil net op de fiets stappen om van de fysio terug naar huis te rijden, maar het regent echt hard. En ik heb Fleur mee… Als Fleur nat wordt, gaat ze pluizen en dat betekent dat ik Fleur weer moet wassen (laat ik dat nou precies twee dagen geleden gedaan hebben, dus daar heb ik vandaag geen zin in). Ik besluit om Fleur heel voorzichtig in mijn tas te doen en met mijn korte haartjes op de fiets te stappen. Dit klinkt heel stoer, maar ik doe wel mijn sjaal over mijn hoofd.

Eenmaal op de fiets denk ik er amper over na. Ik zet mijn fiets op slot en doe – een soort van automatisch – de sjaal van mijn hoofd. Ik loop naar huis, kijk in het raam en denk: ‘Oja! Ik heb nu niks veiligs meer op mijn hoofd’. Ik laat het zo en na vijf stappen sta ik alweer voor mijn deur.

Elke nieuwe stap die je maakt is eng. Dat geldt voor mij in deze hectische periode, maar eigenlijk geldt dat voor iedereen. Een eerste dag naar je stage of naar een nieuwe school is ook super spannend. Hoe vaker ik dingen doe – zoals zonder pruik rondlopen – hoe minder eng ze worden. Het gaat zelfs een beetje wennen.

Ook al is deze periode niet de leukste periode van mijn leven, ik blijf altijd denken: niets is voor altijd. Over een jaar hoop ik toch wel weer haar tot aan mijn schouders te hebben. Wat denken jullie?”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.