fbpx

Dit is de beste zonnebrand voor jouw huidtype

Yay! Summer is allmost here. Dit betekent uiteraard dat we as much time as possible buiten gaan spenderen. Lekker naar het strand of in het park, het maakt niet uit als het maar lekker buiten is. Er is alleen wel een ding dat we no matter what willen verkomen: verbranden. De kreeften look is zooo 2012. Dit zijn een paar handige tips om de beste zonnebrand voor jouw huidtype te vinden.

#1. Een crème
Probeer te kiezen voor een crème in plaats van een spray wanneer je zonnebrand koopt. In spray’s zitten namelijk vaker stoffen die slecht zijn voor je gezondheid. Houd het daarom bij een zonnebrand op een crème basis.

#2. Check de SPF 
Op de verpakking staat altijd een SPF-gehalte,wat laat zien hoe goed de zonnebrand tegen de zon beschermt. Verbrand je snel? Ga dan voor een SPF van minimaal 30 of er boven. Vanaf SPF 15 ben je beschermd tegen de zon.

#3. Titanium Dioxide of Zink Ocide
Say what? We get it, van deze twee woorden heb je nog nooit gehoord. Maar check altijd even bij de ingrediënten of je ze er tussen ziet staan. Deze twee stofjes zorgen er namelijk voor dat je zo bleek wordt en er uitziet als een geest. No, thank you!

#4. Waterproof 
Van plan om een duik te nemen? Check even of je zonnebrand waterproof is. Anders is al het smeerwerk namelijk helemaal niks geweest. Oeps!

#5. Pukkels
Kies voor een sunscreen op waterbasis als je last hebt van pukkels. Een product met veel olie zorgt namelijk veel sneller voor een break out, dan een zonnebrand op waterbasis.

#6. Check de tijd
Smeer je altijd 30 minuten voordat je de zon in gaat in. Ook als je er make-up overheen draagt. Zo geef je de zonnebrand de tijd om in te werken.

#7. De houdbaarheidsdatum
Last but certainly not least. Het is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet er wel even opletten. Check altijd even of je sunscreen niet al over datum is. Anders werkt de crème namelijk niet zo goed meer. Vaak gaat een zonnebrand een jaar mee. Al je oudere flesjes mogen dus de prullenbak in.

Met deze tips op zak is het nu tijd for some fun in the sun!

> De beste make-uptips van drag queens 
> Dit weten we tot nu toe over de make-uplijn van Lady Gaga 

Bron beeld: Unsplash

Samantha Lakker
Samantha Lakker

Samantha is een Journalistiekstudent met een lichtelijke (mega) shopverslaving. Ze kan uren naar make-up tutorials kijken en zit iets te vaak op Netflix. Ze is het gelukkigst als ze ooit nog een keertje een kopje koffie met Khloe Kardashian mag drinken.Goals!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.